L'ocupació turística a les comarques gironines ha crescut un 2,01% durant al primera meitat de l'any. Segons les dades recopilades pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, a la Costa Brava i al Pirineu de Girona s'han registrat, durant els primers sis mesos del 2019, gairebé 10 milions de pernoctacions. Les dades reflecteixen un increment progressiu de turistes a la Costa Brava des de principis de març mentre que al Pirineu de Girona es manté una ocupació regular a l'alça, amb pics a l'hivern i per Setmana Santa. Concretament, l'augment al litoral ha estat de l'1,8%, amb un total de 8.686.685 estades, i a la muntanya el nombre d'estades ha estat d'1.044.166, un 3,27% més respecte al mateix període de l'any 2018.

Segons les dades obtingudes, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona ha registrat un increment del 2,01% en les estades dels turistes a la demarcació de Girona al llarg dels primers sis mesos de l'any, amb un total de 9.730.851 pernoctacions.

A la Costa Brava, durant els mesos de gener i febrer es van registrar uns nivells d'ocupació turística pròxims a les 200.000 pernoctacions, amb una tendència de creixement que va arribar a la xifra d'1.558.013 la segona setmana de juny.

Al Pirineu de Girona, s'han mantingut uns nivells d'ocupació turística regulars al llarg de la primera meitat de l'any, amb pics representatius a l'hivern, amb 97.917 estades, i per Setmana Santa, amb 114.592 estades.

El vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Jaume Dulsat, ha afirmat a través d'un comunicat que la Costa Brava i el Pirineu de Girona són dues destinacions amb una oferta turística variada i de qualitat. També ha destacat que les xifres demostren «els esforços del conjunt del sector turístic gironí per desestacionalitzar el turisme i el treball constant».