26 de juliol de 2019
26.07.2019
Diari de Girona

Quinze trens i 4.000 viatgers afectats per l'avaria de l'AVE entre Barcelona i Figueres

La incidència ha començat al voltant de tres quarts de vuit del matí · El servei d'AVE no estarà normalitzat fins dissabte al matí i funciona parcialment des de les 15.30 h

26.07.2019 | 13:32

L'avaria de l'AVE entre Barcelona i Figueres, causada per una incidència a la catenària a l'altura de Montcada i Reixac, ha afectat 4.000 viatgers d'un total de 15 trens fins al migdia, segons ha informat la companyia Renfe. El seu portaveu, Antonio Carmona, ha explicat que Renfe fa tots els esforços "tècnics i materials" per minimitzar l'avaria i garantir la mobilitat dels passatgers fins que l'avaria no quedi resolta.

Renfe s'ha compromès a compensar els viatgers que ho sol·licitin. La incidència ha començat poc abans de tres quarts de vuit del matí.

El servei d'AVE entre Barcelona i Figueres no quedarà del tot normalitzat fins aquest dissabte a primera hora, segons Adif. La circulació dels trens ha quedat parcialment restablerta al voltant de les 15:30 d'aquest divendres, segons ha informat l'ens gestor d'infraestructures ferroviàries. Concretament, els combois circularan en els dos sentits però només per una de les vies, de manera que es donarà pas alternatiu. 

Mentrestant, els viatgers de l'alta velocitat s'han encaminat cap als trens Regionals i de Mitja Distància, així com els viatgers que van o vénen de França.

De retruc, la línia Barcelona-Madrid també s'ha vist afectada amb alguns retards i s'han hagut de mobilitzar trens que estaven al taller o en reserva per cobrir el trajecte que havien de fer els combois que havien d'arribar a Sants procedents de Vilafant i continuar el trajecte cap a la capital espanyola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook