El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, es reunirà amb els responsables de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas i amb els del servei d'autobusos que trasllada joves a les festes majors de la comarca. Segons va explicar el president el motiu és tractar els fets ocorreguts en la festa major d'un dels pobles del municipi de la Vall d'en Bas.

Ha transcendit que els fets van tenir lloc a la festa major de Joanetes entre els dies 14 i 21 de juliol. Reixach també va considerar la possibilitat de crear una taula de festes majors de la comarca. Santi Reixach va exposar la reunió i els seus motius en el decurs de l'últim ple del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Ho va fer arran d'un prec del representant de Partit dels Socialistes de Catalunya, Josep Guix. El portaveu socialista va mostrar la seva preocupació pel fet que en una festa major recent no es van respectar els horaris pactats per l'acabament dels actes festius. «El servei de transport va patir repercusions negatives», va exposar. Va concretar que va haver-hi pintades i insults als conductors.

Davant dels fets, Guix va demanar una taula d'observació de les festes . «En el sentit que hi hagi un mínim d'acord en els acabaments de les festes», va dir.