El sindicat Confederació General del Treball (CGT) ha convocat durant el dia d'avui una aturada de vuit hores previstes que es divideixen en dues franges: de dotze del migdia a quatre de la tarda i de vuit del vespre a dotze de la nit.

Dins la franja de convocatòria de vaga, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment han dictat uns serveis mínims del 40% pel que fa a Rodalies i asseguraran un servei del 78% dels trens d'AVE- Llarga Distància. La resta d'hores, el servei funcionarà amb normalitat.

Segons es mostra el web oficial de Renfe, s'han anul·lat nou trens que circulen de Girona a Barcelona i onze trens pel trajecte invers.

El sindicat ha convocat aquestes aturades per reclamar diverses millores, com un augment de les taxes de reposició, la conciliació familiar, que s'aturi l'externalització dels serveis o el dret a promoció interna, entre d'altres. A més de demanar una ampliació de la plantilla.

Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar-ne el canvi o reemborsament sense cap cost addicional.

La vaga convocada afecta dies clau per la mobilitat, ja que ja s'entra en les vacances d'estiu, i a més d'aquest dimecres, les aturades es tornaran a repetir el 14 i el 30 d'agost.