El Consell Comarcal estudiarà l'opció d'admetre gats a la gossera comarcal del Pla de l'Estany, segons informa Ràdio Banyoles. El president de l'entitat, Francesc Castañer, admet que malgrat l'ampliació que s'hi va fer fa unes setmanes, caldrà tornar a treballar amb l'ampliació de l'equipament si s'accepta aquesta petició.

La presència de gats a la protectora d'animals del Pla de l'Estany és una demanda de fa temps. Actualment l'equipament, recentment ampliat, només acull gossos però podria estudiar-se acollir gats pròximament. Malgrat ampliar-se fa unes setmanes, l'equipament continua estant al màxim de la seva capacitat. Castañer ha assegurat que s'haurà de treballar aquesta qüestió i no descarta futures noves ampliacions de la gossera.

Al darrer ple de l'Ajuntament de Banyoles, el partit municipal Sumem va formular aquest prec, i l'alcalde, Miquel Noguer, va respondre que s'estan mantenint converses amb el Consell Comarcal sobre aquest tema.

La gossera comarcal està actualment gestionada per l'Associació Protectora d'Animals del Pla de l'Estany (APAPE) i compta amb tres treballadors i una trentena de voluntaris.

A principis d'agost es va inaugurar l'ampliació de les instal·lacions. Les obres, iniciades l'octubre de 2018, van costar uns 60.000 euros. El Consell Comarcal va assumir en la seva totalitat el cost del projecte i amb aquestes millores es va ampliar la capacitat amb 10 noves gàbies. Malgrat això, l'equipament torna a estar al límit de la seva capacitat amb els 47 gossos que s'hi acullen actualment.