07 de setembre de 2019
07.09.2019
Diari de Girona

Els sindicats denuncien que Ryanair vulnera el dret de vaga

Demanen una inspecció de treball per constatar que treballa el 100% de la plantilla

07.09.2019 | 00:59
Els sindicats denuncien que Ryanair vulnera el dret de vaga

Els sindicats denuncien que Ryanair fa treballar com a serveis mínims tota la plantilla de tripulants de cabina de l'aeroport de Girona en la tercera jornada de vaga. «Desgraciadament estem treballant el 100% de la plantilla, cosa que és totalment il·legal», ha afirmat la portaveu d'USO Lidia Arasanz, que detalla que en un «dia normal» hi hauria una sola persona de guàrdia a Vilobí d'Onyar «esperant per si hi ha alguna baixa i ha de sortir a operar algun vol» però aquest divendres l'aerolínia n'ha activat tretze. Per això, han demanat una inspecció de treball per constatar que la companyia està vulnerant el dret a vaga dels treballadors.

Els sindicats també adverteixen que Ryanair està fent anar empleats a Dublín per investigar-los per, suposadament, incomplir serveis mínims: «Intenten amenaçar-nos».

Arasanz denuncia que Ryanair ha enviat cartes de serveis mínims a tots els empleats per obligar-los a treballar, encara que sigui estant de guàrdia. Segons ha afegit la portaveu del Sitcpla, Alexandra Sais, els sindicats han recomanat als treballadors que vagin a la feina perquè, si no, es podrien enfrontar a un «acomiadament directe».

Aquesta situació, que els sindicats qualifiquen de «totalment il·legal», ha provocat que els sindicats alertessin la inspecció de treball perquè vagin aquest divendres a l'aeroport i comprovin que Ryanair està vulnerant el dret a vaga. Segons detallen, Foment va fixar uns serveis mínims que consideren «abusius» però després és l'aerolínia qui s'encarrega de gestionar la plantilla per assegurar que es compleixen. Els sindicats adverteixen que tampoc es van complir les dues jornades anteriors de vaga però que aquest divendres la vulneració de la vaga és «flagrant».

USO i Sitcpla detallen que, en una jornada normal, hi hauria només un treballador físicament a l'aeroport per si calgués cobrir alguna baixa de tripulació de cabina i se'l necessités per operar algun vol. Asseguren que aquest divendres a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar n'hi havia tretze. «És una situació que no s'havia vist mai», critica Arasanz, que reclama a les administracions que moguin fitxa i garanteixin que es respecten els drets dels treballadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook