Argelaguer ha renovat les lluminàries del terme i ha posat plaques solars a l'escola Montpalau. Les dues accions formen part de la voluntat de l'Ajuntament d'aplicar les accions proposades al Pla d'acció per a l'energia sostenible PAES. La voluntat és contribuir en l'objectiu global de reduir un 20% les emissions de CO2 l'any 2020.

La renovació de les lluminàries suposa el canvi de tecnologia de VMCC/VSAP a LED als llocs amb llum del nucli urbà d'Argelaguer que són de titularitat municipal.

Les accions han consistit en la substitució de 48 lluminàries velles, algunes de les quals estaven en mal estat. La totalitat del sistema canviat tenia poc rendiment i era poc eficaç. Els llums nous són de tipus LED amb reducció de nivell durant la nit. Amb la instal·lació de les noves lluminàries, l'Ajuntament ha eliminat del tot el sistema de llums antic.

La previsió és que la renovació de les lluminàries suposi un estalvi anual de 11.922 quilowatts hora, cosa que representa deixar d'emetre 1,39 tones de CO2 i també un estalvi econòmic de 1.192 euros. L'actuació ha tingut un cost de 16,666 euros. La Diputació de Girona ha aportat el 75% de la inversió a través del programa del Pla a l'acció L3 d'eficiència energètica.

Una altra acció dins de l'àmbit de les energies sostenibles, efectuada per l'Ajuntament d'Argelaguer, ha estat la instal·lació de plaques solars en una part de la teulada de l'escola Montpalau d'Argelaguer. Les plaques van acompanyades d'una bateria de tecnologia molt avançada que permet emmagatzemar l'excés d'energia produïda en les hores de més sol perquè pugui ser usada en altres moments. La instal·lació de les plaques es fa amb un ajut de la Diputació.

La intenció de l'Ajuntament d'Argelaguer és convertir el poble en un model de sostenibilitat ambiental. El poble és capdavanter a la Garrotxa en la selecció de residus.