Més de 1.700 persones van participar ahir en la segona edició de la marxa solidària «Fem la volta a l'Estany», organitzada amb l'objectiu de recollir fons per a la Fundació Esclerosi Múltiple.

La marxa, impulsada per una veïna de Banyoles malalta d'esclerosi múltiple, va comptar amb la participació de persones que van fer la volta a l'estany corrent, caminant, en cadires de rodes o amb crosses. En el punt d'avituallament, situat al passeig de la Draga, els participants van poder gaudir de diverses activitats de dinamització durant tot el matí.

Gràcies a la venda dels dorsals solidaris es van poder recaptar 8.500 euros, que es destinaran a programes i serveis per tractar els símptomes invisibles de l'esclerosi múltiple, com la fatiga, la depressió o les disfuncions sexuals.

Aquesta iniciativa va néixer el 2018 de la mà de Mercè Torres, una banyolina de 47 anys que pateix esclerosi múltiple. Després de rebre el diagnòstic fa dos anys i haver de fer front a tot el que suposava la notícia, va decidir ajudar a totes les persones que, com ella, conviuen amb l'esclerosi múltiple.

Així, amb l'ajuda dels seus vuit germans i el suport de la Fundació Esclerosi Múltiple, va organitzar la primera marxa al voltant de l'estany de Banyoles, que va ser un èxit, i aquest any ha aconseguit mobilitzar de nou els veïns de la localitat i superar la participació de l'any anterior.

«Si cadascú posa el seu gra de sorra aconseguirem avançar. Aquesta és la màxima que va fer que em decidís a organitzar aquesta iniciativa», ha explicat Mercè Torres, que ha donat les gràcies a «tots els qui s'han afegit a la marxa, així com als comerços i altres entitats del poble que ens han ajudat a fer la crida».

La directora de la Fundació Esclerosi Múltiple, Rosa Masriera, destacava durant la jornada d'ahir que «iniciatives com aquesta són molt importants, no només perquè ens ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones que conviuen amb l'esclerosi, sinó perquè ens ajuda a visibilitzar la malaltia i a conscienciar sobre les dificultats que suposa».