Voluntariat de la Creu Rojade Girona va dedicar 6.952 hores per oferir acompanyament a 189 persones grans -majors de 65 anys- durant l’any passat per pal·liar situacions de solitud, no només a casa seva sinó també establint una relació amb el seu entorn, sigui físicament o a través d’eines digitals.

L’organització humanitària ha donat a conèixer aquesta dada amb motiu de la proximitat de la celebració del Dia internacional de les persones d’edat, que es commemorarà el dimarts 1 d’octubre. La Creu Roja ha aprofitat per advertir dels greuges derivats de la soledat i l’aïllament, un problema que -apunten- ni és exclusiu de les persones grans ni les afecta només a elles.

Prevenir maltractaments

En l’actualitat, la intervenció de l’entitat amb la gent gran està dirigida a augmentar la capacitat de la seva autonomia personal, a mantenir i millorar les seves funcions cognitives, reduir la soledat i l’aïllament social que pateixen de manera involuntària, incorporar i millorar hàbits saludables, impulsar l’envelliment actiu, millorar la seva protecció i capacitat per afrontar possibles situacions de maltractament, així com tenir-ne cura.