06 de octubre de 2019
06.10.2019
Diari de Girona

«Deixar enrere els prejudicis és fonamental per salvar vides»

Girona va acollir ahir l'acte central de la Setmana de la Salut Mental, que enguany fa incís a la prevenció de suïcidis

05.10.2019 | 23:40
L'acte va tenir lloc a la Rambla de Girona.

«La identificació i la intervenció precoç són fonamentals per prevenir suïcidis; cal trencar barreres i parlar-ne sense prejudicis». Aquesta és una de les idees principals que recull el manifest del Dia Mundial de la Salut Mental d'enguany, –titulat Parlar i escoltar, salva vides– que van llegir ahir representants de l'Associació Família i Salut Mental de Girona i comarques, l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS), la Fundació Drissa i Support Fundació Tutelària. L'acte central es va emmarcar en una jornada reivindicativa i solidària que va tenir lloc ahir al matí a la Rambla de Girona i que va comptar amb activitats d'entreteniment per als més petits, parades de productes artesanals i taules informatives per tal de donar resposta a les preguntes freqüents sobre la temàtica, amb material divulgatiu editat per a l'ocasió.

En l'acte hi van participar la presidenta de Família i Salut Mental, Maria Combalia, el director del Catsalut a Girona, Miquel Carreras, la directora dels Serveis Territorals d'Àfers Socials i Famílies, Marta Casacuberta, el president de Support Fundació Tutelar Girona, Pere Cornellà, la gerent de la Fundació Drissa, Núria Martínez, i la direcció assistencial adjunta de salut mental de l'Institut d'Assistència Sanitària, Margarita de Castro, entre d'altres. La regidora de Salut de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau, va cloure l'acte i va destacar la «valentia» de visibilitzar el suïcidi i va remarcar la «responsabilitat conjunta per abordar la problemàtica».


«Clima d'optimisme»

D'altra banda, el manifest també va posar en valor que actualment hi ha un «clima d'optimisme, empenta i il·lusió per avançar en la plena integració de les persones» però que «cal continuar dialogant i demanar la implicació de totes les entitats i institucions possibles perquè la societat sigui més humana, solidària, integradora, inclusiva i justa».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit