10 de octubre de 2019
10.10.2019
Diari de Girona

Unió de Pagesos, en contra del pla de protecció de l'Alta Garrotxa

Han presentat al·legacions al projecte

10.10.2019 | 11:39
Vista de Beget, a l'Alta Garrotxa

El sindicat de pagesos Unió de Pagesos s'ha posicionat en contra del pla de protecció del medi natural i del paisatge de l'àrea de l'Alta Garrotxa proposat per la Generalitat per considerar que menysprea la ramaderia i la gestió forestal.

A través d'un comunicat, aquesta associació sindical informa que ha presentat un paquet d'al·legacions perquè entén que el projecte es basa en plantejaments allunyats de l'aprofitament sostenible dels recursos naturals.

Unió de Pagesos està en contra de què es doni prioritat a la recuperació sense intervenció humana de boscos i prats i reclama que aquesta iniciativa es limiti a les àrees de titularitat pública.

També considera que la regulació de l'activitat cinegètica suposarà traves a la gestió de la fauna salvatge que provoca danys als cultius, com és el cas del senglar.

El sindicat tampoc no està d'acord que s'estableixi una zona perifèrica al voltant de l'espai que contempla el pla "tan àmplia" i es proposa revisar la seva extensió i limitar-la a les necessitats de connexió entre àrees protegides.

Les esmenes presentades tenen a veure igualment amb l'obtenció de garanties de la continuïtat d'activitats agrícoles, ramaderes i forestals.

Els pagesos consideren que les mesures proposades per la Generalitat "no estan avalades per un instrument financer que certifiqui els seus costos i beneficis".

Finalment, Unió de Pagesos reclama la participació d'un representant de les organitzacions professionals agràries més representatives en l'òrgan gestor del pla.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit