El segon Ple Extraordinari celebrat el passat dijous per l'Ajuntament de Blanes va aprovar una pujada de l'IBI d'un 4 per cent només a les rendes més elevades per poder fer inversions. L'objectiu del nou equip de govern -Esquerra Republicana i Blanes en Comú Podem- en les primeres Ordenances Municipals, expliquen, ha estat aconseguir recaptar més recursos, però repercutint-ho només en els qui tenen major capacitat econòmica. En aquest sentit, l'augment que significarà poder obtenir uns 533.000 euros més respecte al que s'haurà recaptat enguany. El ple va contemplar dos únics punts a l'ordre del dia sobre les Ordenances Municipals pel 2020.

El primer punt incloïa estrictament les Ordenances Municipals 2020, s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC i BECP i l'abstenció del PSC, mentre que Junts per Blanes (JxB) i Ciutadans (Cs) van votat en contra. L'abstenció del PSC va ser condicionada a la creació d'una Comissió de Seguiment que garanteixi que els ingressos extres que s'aconsegueixin serviran realment per reactivar l'economia blanenca i projectes socials, cosa a la qual s'hi ha compromès el regidor d'Hisenda, Carlos Garzón.

En el segon punt es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups municipals les bases reguladores per a la concessió d'ajuts a famílies que suportin un pagament de l'IBI del seu habitatge habitual.