24 de octubre de 2019
24.10.2019
Diari de Girona

Anul·len la sanció a una mossa perquè va ser la seva mare qui va insultar Puigdemont

Segons el jutge, en aquest cas s'ha produït una "evident conculcació" del principi d'innocència cap a la mossa expedientada

24.10.2019 | 13:37
Anul·len la sanció a una mossa perquè va ser la seva mare qui va insultar Puigdemont

Un jutge de Barcelona ha anul·lat la sanció de set mesos de suspensió d'ocupació i sou que va imposar la direcció dels Mossos d'Esquadra a una agent per proferir insults a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont en el seu perfil de Facebook, en concloure que va ser la seva mare qui els va escriure.

En la sentència, a la qual ha tingut accés Efe, el titular del jutjat contenciós administratiu número 15 de Barcelona dona la raó parcialment a la mossa, a qui la Divisió d'Afers Interns (DAI) va expedientar pels insults que va publicar a les seves xarxes socials contra Puigdemont, entre novembre i desembre del 2016.

Arran de l'expedient de la DAI, el director dels Mossos d'Esquadra va imposar a l'agent, adscrita com a cap a la sala de comandament regional de Girona, una sanció disciplinària per una falta greu que va comportar la suspensió de funcions i sou durant set mesos, mesura que encara no s'ha arribat a executar.

Segons el jutge, en aquest cas s'ha produït una "evident conculcació" del principi d'innocència cap a la mossa expedientada, defensada en el tràmit administratiu per l'advocat Javier Aranda, ja que se la va sancionar internament malgrat existir una "insuficiència de prova" que la incriminés.

Per al jutge, el fet que la mossa sigui la responsable del seu perfil de Facebook no la fa responsable 'a priori' de la infracció administrativa que li va atribuir la direcció de la política autonòmica per atemptar contra la dignitat de funcionaris i contra el prestigi i consideració deguts a la Generalitat.

En aquest sentit, la sentència ressalta que en el judici per aquests fets ha quedat provat que la mare de la mossa va utilitzar, a través d'un enllaç directe en l'ordinador de la seva filla, el seu perfil de Facebook i va escriure els comentaris o opinions publicades a forma de "crítica-despectiva" cap a Puigdemont, sense informa-ne la seva filla.

De fet, la mare de la mossa ja va reconèixer en la seva declaració en el procés administratiu que era ella qui havia escrit els comentaris.

En donar per bona aquesta versió exculpatòria, el jutge acorda anul·lar i deixar sense efecte la sanció imposada per la Generalitat a la mossa, encara que descarta que tingui dret a ser indemnitzada perquè la suspensió de set mesos d'ocupació i sou encara no se li ha aplicat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook