En motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, l'escola Madrenc de Vilablareix ha canviat els seus costums al menjador i ha substituït els tovallons de paper per uns de roba.

Gràcies a la implicació de les cosidores del Casal de la Gent Gran del poble, l'escola ara compta amb 130 bossetes de roba perquè cada alumne pugui guardar el tovalló de roba que cadascú ha dut, amb el nom marcat, des de casa. D'aquesta manera, es vol evitar el malbaratament de recursos i reduir els residus. L'Ajuntament de Vilablareix va impulsar la iniciativa i l'escola va acollir-s'hi de seguida. Imma Vilà, regidora de Medi Ambient, ha explicat que «la iniciativa també és important perquè aquests nous hàbits que agafin els nens i nenes es puguin transmetre a casa i, així, les famílies també prenguin consciència que cal minimitzar els residus que generem». Així, doncs, des de dilluns passat, els alumnes més grans del menjador (de segon a sisè de Primària) ja paren la taula sense recórrer al paper i ara es veurà si de mica en mica van implantant-ho amb els més petits.

Un dels propòsits de l'equip de govern des de ja fa uns anys és fer que les festes del poble siguin més sostenibles utilitzant vaixelles compostables; el pas següent és anar utilitzant, sempre que sigui possible, vaixella reutilitzable. «Aquests canvis no es poden fer de cop ni en tots els actes, però a poc a poc anem incorporant vaixelles compostables o bé reutilitzables», ha indicat Vilà. També s'està estudiant eliminar les ampolles d'aigua de plàstic en diferents actes.