La nit més màgica de l'any comença cada any amb les Cavalcades dels Reis d'Orient, que porten il·lusió a totes les poblacions de les comarques gironines.

A Banyoles, els tres Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar, han arribat en barca per les aigües de l'estany de Banyoles, on nombrosos nens i nenes els esperaven amb els seus fanalets i cantant les tradicionals cançons. Els tres reis han iniciat la cavalcada acompanyats dels patges amb un recorregut per diferents carrers de la ciutat fins a la plaça de les Rodes on s'ha fet una xocolatada per tothom. A l'Ajuntament s'han aturat les carrosses per pujar al balcó i fer un petit discurs de salutació acompanyats per l'alcalde Miquel Noguer. Posteriorment s'ha projectat un mapping a la façana de l'ajuntament realitzat pel professor de la UdG Miquel Rustullet.

A Palafrugell per mar

A Palafrugell, els tres reis han arribat per mar fins a Llafranc i després per carretera fins a la localitat baix-empordanesa. A la Bisbal el recorregut també s'ha modificat. El motiu, però, ha estat que les obres del carrer Ample, un dels principals per on passava la comitiva no han acabat a temps, i això ha obligat a modificar el recorregut.

On també han arribat per mar ha estat a Blanes, això sí, aquest any s'ha avançat una hora respecte a l'any passat. A Olot una de les novetats ha estat les noves carrosses que han estrenat els reis, més sostenibles i han donat un pes especial a les princeses que acompanyaven Ses Majestats per fer-la "més igualitària".