Esquerra Republicana de Cassà de la Selva ha recordat a l'alcalde, Robert Mundet, que ell mateix va votar a favor de la pujada del 3% de les quotes de la residència geriàtrica Sant Josep -que el seu govern considera il·legals- en un Consell general que aquest organisme autònom va celebrar el 18 d'octubre de 2018. Llavors, Mundet formava part de l'oposició i ERC estava al govern.

Els papers es van girar a les últimes eleccions municipals i, ara, el consistori informa que retornarà l'increment de les tarifes cobrades als usuaris perquè, amb la puja, es va incomplir la llei. Segons l'equip de govern actual, que formen Junts per Cassà i PSC, la mesura no va seguir ni el procediment ni la normativa vigent. L'encariment es va aprovar l'octubre de 2018 i va entrar en vigor el gener de 2019, tot i que el cobrament no es va fer efectiu fins al juny.

Ahir, els republicans van contradir l'alcalde i van afirmar que els nous preus públics no es van aprovar al ple sinó al Consell General del geriàtric perquè aquest «és l'òrgan encarregat de l'aprovació de les quotes de la residència». A més, des d'Esquerra van recalcar que, tal com consta a l'acta de la sessió, Mundet hi va assistir i que el punt relatiu a les quotes es va aprovar per unanimitat -l'acta especifica que l'actual alcalde i llavors regidor de l'oposició s'hi va incorporar just abans que es tractés aquest tema.

A banda d'això, ERC va indicar que l'actualització de preus es va fer a petició i amb l'informe favorable tant de la direcció del centre Sant Josep com del secretari de l'Ajuntament, amb dates del 5 i el 18 d'octubre de 2018, respectivament. Una altra acusació replicada pels republicans és la desinformació dels usuaris de la residència, qüestió sobre la qual van dir que l'acord es va publicar al taulell d'edictes el 23 d'octubre d'aquell any -sense que es presentés cap al·legació- i que el maig de 2019 es va enviar una circular informant de la puja. L'actual partit de l'oposició va denunciar «l'actitud irresponsable del govern de JxCassà i el PSC en difondre i fer afirmacions públiques falses».