Les comarques de Girona van estar ahir molt pendents de la gran quantitat d'aigua que baixava pels rius, sobretot l'Onyar, però també de molts altres com el Daró, el Ter o la Tordera, que van créixer espectacularment. A causa del temporal, el cabal dels rius i rieres va augmentar considerablement i va provocar, en alguns punts, talls de carreteres. Davant d'això, Protecció Civil va demanar evitar riberes i ponts i no deixar aparcats cotxes a torrents i rieres encara que en aquells moments estiguessin seques.

De fet, el creixement de la Tordera va provocar que els agents de la Policia Local d'Hostalric desallotgessin preventivament una quarantena de persones d'habitatges propers al riu per evitar riscos davant del possible nou increment del cabal a la nit, segons va informar Protecció Civil. Totes aquestes persones es van traslladar al Teatre d'Hostalric, on estava previst que siguessin atesos per la Creu Roja i per l'Ajuntament, segons va informar l'Agència Catalana de Notícies.

A la Bisbal d'Empordà, la població va estar en alerta tot el dia per l'espectacular criexement del riu Daró, que va arribar a sobrepassar el seu límit en alguns punts en assolir un cabal superior als 200 m3/segon.

Pel que fa al riu Ter, va sobrepassar els marges en alguns punts, com al barri del Pont Major de Girona o a Colomers, on es va superar el llindar d'alerta al Baix Ter a l'estació de Colomers i van registrar-se 325 m3/s.

Pel que fa a xarxa viària, els desbordaments dels rius van provocar talls de carreteres a diferents punts del territori, moltes de les quals al matí, inclosos diferents passallisos a l'Alt Empordà. A la nit, encara hi havia tallades 29 carreteres afectades a diferents punts de Catalunya per les inundacions. A les comarques gironines, hi havia la C-31 al seu pas pel terme municipal d'Ullà, la C-260 Roses, la BV- 5123 a l'alçada de Massanes, la GI- 643 a Gualta, la GIV-6321 a Bellcaire d'Empordà i la GIV-6703 al terme de Quart.

L'estany de Banyoles

D'altra banda, a Banyoles l'Ajuntament va obrir preventivament a primera hora del matí les comportes de l'Estany per evitar la pujada d'aigua quan comencés a ploure abundandantment. Així ho va informar el consistori banyolí per les xarxes socials.