01 de febrer de 2020
01.02.2020

Trenta tones de brossa a Blanes

La Generalitat inicia les obres per reparar el pont de la C-35 a Maçanet amb un cost de 400.000 euros

31.01.2020 | 23:39
Pla general dels voluntaris netejant la platja de Blanes.

Unes 1.200 persones van participar ahir al matí en una multitudinària neteja de les platges de Blanes devastades pel temporal Gloria. Des de primera hora es van repartir guants i bosses als participants que van aconseguir retirar bona part dels residus acumulats entre Sa Palomera i la desembocadura del riu Tordera.

La coordinadora de l'acció i tècnica de l'Ajuntament, la Lara Salmeron, va explicar que es van retirar «les restes naturals», però també «els plàstics i microplàstics», alertant que «són perillosos per a les xarxes tròfiques dels peixos».

Els voluntaris van aconseguir retirar un total de 30 tones de residus, que es van separar en tres fraccions diferents per facilitar-ne el reciclatge. Entre les restes més nombroses destaquen les vegetals: canyes, fulles, troncs, branques o pinyes, tot i que també van trobar una important quantitat de plàstics i microplàstics.

La coordinadora de l'acció, va destacar que «durant tot l'any es fan diferents activitats de neteja» i que els ha sorprès la resposta massiva que s'ha rebut en aquesta ocasió: «Estem molt contents, no ens esperàvem que vindrien més de 1.200 persones» va apuntar Salmeron.


El pont de la C-35 a Maçanet


El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va anunciar ahir l'inici dels treballs de reparació del pont de la C-35 entre Maçanet i Fogars. Segons van apuntar, les obres tenen un pressupost de 400.000 euros i una durada prevista de sis setmanes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook