La Comissió Interescoles, formada per les escoles bressol d'Olot públiques i privades, és una comissió del CEM (Consell Escolar Municipal) i tracta diferents temes relacionats amb l'educació i desenvolupament dels infants de 0 a 3 anys.

Aquest curs, la comissió ha decidit tirar endavant una campanya anomenada Desconnecta: de 0 a 3 anys, zero pantalles. L'objectiu és acompanyar les famílies perquè puguin reflexionar sobre l'ús dels mòbils que fan els infants de 0 a 3 anys.

Les idees són informar de les repercussions de l'ús de pantalles i orientar les famílies sobre les seves accions i per una altra donar una alternativa a l'infant en forma d'un joc manual.

Consideren que tot i la falta d'un estudi longitudinal sobre la influència de les pantalles en els infants, «tot apunta que l'ús de pantalles i mòbils repercuteix negativament en el desenvolupament dels infants».

Apunten que pot provocar falta d'atenció, retard en el desenvolupament del llenguatge, alteracions del son, irritabilitat, dificultats per relacionar-se, aïllament, postures inadequades, passivitat, problemes oculars i de visió i altres. Demanen una reflexió sobre la relació entre infants i pantalles.