14 de febrer de 2020
14.02.2020

Les famílies pressionaran els consells comarcals perquè no licitin el menjador escolar

La Coordinadora AMPAs i AFAS de Catalunya prepara accions per seguir gestionant el servei

14.02.2020 | 00:12
L'assemblea de dimecres a l'escola de Bordils.

La coordinadora d'associacions de mares i pares d'alumnes i famílies –ara Coordinadora AMPAs i AFAs Catalunya– que el 2018 va liderar a Girona la defensa de què el col·lectiu pugui gestionar el menjador escolar es mobilitzarà per pressionar els consells comarcals, amb l'objectiu que facin cas del Departament d'Educació i no licitin el servei a grans empreses.

Aquest ha previst un marc legal en la nova Llei d'acompanyament dels pressupostos perquè les organitzacions de pares que així ho vulguin decideixin sobre el menjador a l'escola dels seus fills. El director general d'Atenció a la família i Comunitat educativa ja ha informat d'aquesta via als consells comarcals, tal com va notificar a SOS Menjador –plataforma que reivindica el mateix– i a la Coordinadora AMPAs i AFAs, interlocutora d'Educació a Girona.

El portaveu d'aquesta darrera entitat, Xavier Villarreal, va explicar que no han deixat de treballar els últims mesos i que dimecres van celebrar una assemblea –amb representants de 35 associacions– perquè «arribem a l'època de licitació i consells comarcals com el de la Selva apreten algunes AMPAs perquè, com que no està regulat, volen licitar el menjador a empreses grans». Villarreal va indicar que «l'articulat nou dona cobertura legal a la signatura del conveni» entre consells i associacions de famílies, «però continuem depenent de la voluntat política i, davant d'això, només podem fer pressió i preparar estratègies d'acció conjunta, visibilitzar un espai coordinat i generar debat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook