El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya (CCFC) ha posat en marxa el Projecte d'Atenció Farmacèutica davant de primeres dispensacions (PPDD), alineat amb la projecció assistencial dels farmacèutics d'oficina de farmàcia. El projecte permet visualitzar de manera diferenciada, en accedir al pla de medicació de l'usuari, aquelles prescripcions que el pacient no hagi pres anteriorment o que tinguin una forma farmacèutica diferent de la utilitzada anteriorment.

Aquesta visualització serà inicialment per als medicaments dels següents grups: inhaladors, insulines, anticoagulants i antiagregants plaquetaris. El farmacèutic/a podrà proporcionar informació personalitzada als pacients que es troben per primera vegada davant l'ús d'aquests medicaments. Es podrà registrar l'actuació farmacèutica a través del programa de gestió de la farmàcia (PGOF).

Importància de la formació

Per assegurar l'èxit del projecte, es proporciona una activitat de formació gratuïta per a tots els professionals farmacèutics que exerceixen a les farmàcies de Catalunya, siguin titulars, regents, substituts o adjunts. D'altra banda, el registre de dades és clau per consolidar la funció assistencial del farmacèutic. El projecte té l'objectiu de dotar de nou contingut professional el sistema de recepta electrònica, consolidant i enfortint la xarxa de farmàcies de Catalunya. Disposar de dades registrades d'intervenció farmacèutica que mostrin l'actuació dels farmacèutics reforçarà la seva funció assistencial en el sistema, en l'àmbit de la millora de l'efectivitat i seguretat dels tractaments.