El sindicat CSIF va titllar ahir d'«externalització encoberta» el nou sistema de funcionament a l'Oficina d'Estrangeria de Girona,«externalització encoberta» el nou sistema de funcionament a l'Oficina d'Estrangeria de Girona que des d'aquesta setmana ja no permet fer consultes informatives i només s'hi pot accedir amb cita prèvia. El sindicat denuncia que aquesta nova pauta s'ha pres davant d'una «mala gestió» dels gestors i que és conseqüència d'una pèrdua progressiva de personal, més de 30 en deu anys. Aquesta setmana han perdut vuit treballadors i només en queden 15. Des de la Subdelegació van assegurar que cobriran les places amb interins, però el personal assegura que estan «desbordats».

El sindicat sosté que aquesta normativa vulnera la llei d'accés a informació i orientació davant procediments jurídics o tècnics que es vulguin sol·licitar. De fet, de tota l'activitat que fins ara realitzava Estrangeria, gran part del gruix corresponia a consultes informatives. Per això, el sindicat parla d'una «doble discriminació: d'una banda s'abandonaran molts ciutadans que no entenen bé la informació que es pot obtenir via telemàtica, i de l'altra, els que no tinguin un coixí econòmic perdran els seus drets informatius», exposa.

Advocat o gestoria

De fet, el subdelegat de l'Estat, Albert Bramon, va explicar fa pocs dies que aquesta norma pretén anivellar el nombre de cites prèvies concedides a les d'abans de la crisi. També va explicar que una de les maneres de pal·liar la supressió del servei d'informació és demanar a ajuda a gestors o advocats. El sindicat assenyala que és una «vergonya» que es demani l'externalització d'un servei públic, i va recordar que el personal està «al límit» per culpa de la fuga de treballadors.

Per últim, va tornar a demanar l'equiparació salarial amb «la resta d'empleats públics de Catalunya», un problema que ja fa anys que denuncia. «L'Administració Estatal està al límit a Girona: no es necessiten ocurrències, es necessiten solucions», indica el sindicat, i conclou: «i si no saben gestionar, que se'n vagin».