La pandèmia del coronavirusi, alhora, s'ha revaloritzat socialment el bé comú que és la sanitat, segons l'opinió del secretari general del sindicat Metges de Catalunya, Josep Maria Puig. En un escrit publicat a la pàgina web de Metges de Catalunya, Puig va afirmar que aquesta crisi sanitària «hauria de provocar l'enfonsament moral i social dels responsables de l'erosió de la salut pública i de tots els que fins ara ens han enganyat amb l'austeritat o s'han parapetat en excuses alienes, posant en pràctica polítiques austeres».

Puig va retreure a les autoritats sanitàries que hagin «buidat de contingut» el sistema sanitari públic al llarg dels últims anys mentre, d'una banda, «feien crides laudatòries a l'estat del benestar» i, de l'altra, «claudicaven a les directrius economicistes del món financer».

«Les retallades han deixat els hospitals sense tecnologia i sense estructures suficients, en definitiva, sense la preparació necessària per afrontar en condicions aquest tsunami víric, i tot en nom de l'eficiència», va considerar.

D'altra banda, des de la Intersindical-CSC Comarques Gironines i la secció sindical de l'Hospital Universitari de Girona Josep Trueta van denunciar «la nefasta gestió del Govern espanyol» en relació amb la crisi del COVID-19

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus