Laia Vidal i Enric Cornellà van veure com el que havia de ser un dels dies més feliços de la seva vida, el seu casament, s'estroncava per culpa del maleït coronavirus. Ella, farmacèutica de la indústira alimentària de 30 anys i ell, enginyer de 28 anys, s'havien de casar el 28 de març en una casa de Pujarnol, un nucli de Porqueres. Feia mesos que ho preparaven tot. Tenien previstos 120 convidats, encarregada la casa de colònies, un fotògraf, una persona que gravava el vídeo per a la història, un servei de floristeria i la idea d'un viatge al Japó al cap. Tot s'havia començat a lligar a partir del juliol de l'any anterior.

A poc a poc, el castell de les il·lusions va anar caient. Quan tot va començar a la Xina van començar a patir pel viatge de noces. És l'únic que la parella de Sant Gregori no tenia contractat. Ja haven pensat en tot el que necessitaven per a l'aventura però no havien fet cap pagament. Amb l'expansió del virus, van començar a girar els ulls cap a un altre lloc: un viatge per Europa. Però la covid-19 va estendre els tentacles per tot el món i, per tant, també pel vell continent. Com més s'acostava la data, més veien que no seria possible casar-se. «Al principi ens va constar molt decidir-ho perquè portàvem molts mesos planificant-ho tot i havíem posat molta il·lusió en tirar-ho tot endavant», explica Enric Cornellà.

La trucada a la casa de colònies per fer l'anul·lació va fer-se el 13 de març. Els propietaris ho van entendre. «El dia que vam cancel·lar-ho va ser molt dur emocionalment», explica.

Però, de seguida, es va fer llum en la foscor. Amb els responsables de l'establiment van trobar una nova data, a principis de novembre, al mateix lloc. Va tocar avisar tots els convidats. Tots ho van entendre. També els professionals que havien contractat. Tots van acceptar la nova data. Són dates, normalment, amb menys casaments. Tots estan emplaçats ara a aquesta nova jornada. La que esperen que sigui, ara sí, la nova data més feliç de la seva vida. I que aquell 28 de març quedi com un record per poder riure junts d'aquí a uns anys.