Les altes als hospitals gironins ja superen el miler després de confirmar-se'n 75 de noves ahir, una xifra que confirma la tònica positiva registrada els últims dies. És una de les dades que el Departament de Salut va actualitzar ahir, que també inclouen les hospitalitzacions i els professionals sanitaris afectats pel virus, sense indicar les defuncions ni el còmput de contagis total. El motiu és el nou recompte de la Generalitat que inclou les dades aportades per les funeràries, i que ha d'adaptar als recomptes territorials. Amb tot, les dades proporcionades pels hospitals comarcals revelen almenys tres noves morts a l'hospital de Figueres, l'hospital d'Olot i el sociosanitari de Palafrugell.

Pel que fa als ingressos, la xifra d'ahir els situa a 571, dels quals 75 són de pacients en estat greu. Hi ha, a més, 475 sanitaris contagiats.

Pel que fa a les dades facilitades pels centres hospitalaris comarcals, una nova víctima registrada al sociosanitari Palafrugell Gent Gran eleva les defuncions a aquest centre a dinou des de l'inici de la crisi sanitària. Al centre hi ha 46 positius, i a l'hospital de Palamós un nou diagnòstic xifra en 22 els contagis. A més, tretze persones més estan pendents de rebre resultats. Aquest dijous es van donar cinc altes, i des de l'inici del virus se n'han donat 93. Pel que fa als professionals infectats, n'hi ha el mateix número que dimecres, 45 de confirmats i 5 més que resten aïllats a l'espera de fer-se la prova.

L'hospital d'Olot va registrar una defunció dimecres a la tarda (entra al còmput de l'endemà) i ja n'ha xifrat 28. L'hospital compta amb 30 pacients ingressats i ahir va donar nou altes, de les quals ja n'ha registrat 66. També se'n van donar sis més a professionals sanitaris.

La Fundació Salut Empordà també va confirmar una nova defunció, i ja n'hi ha setze d'acumulades. Es van registrar deu nous contagis (252 en total) i es van donar cinc noves altes (86 en total). L'ens ha comptabilitzat 93 professionals contagiats des de l'inici del virus i 51 ja s'han reincorporat.

L'hospital de Blanes no va registrar cap defunció ni cap ingrés i en canvi es van produir tres noves altes. Hi ha dinou pacients ingressats.

L'hospital de Campdevànol manté xifres similars a les del dia anterior, amb divuit persones ingressades per haver contret el virus o per simptomatologia, i s'han donat 46 altes des de l'inici de la pandèmia.

Per acabar, l'hospital transfronterer de la Cerdanya manté els quatre ingressats pel virus. Ahir s'hi van donar dues noves altes, i resulten en 29 com a xifra total.