Fer escalfament abans de començar

És molt recomanable sobretot per a qui surti a córrer dedicar entre cinc i deu minuts a fer un petit escalfament de mobilitat articular. Fa molts dies que el cos no trepitja el carrer i encara que s’hagi intentat mantenir l’activitat física, els moviments que a partir d’avui es podran tornar a fer no seran els mateixos que tancats a casa.

Mantenir una bona hidratació

I més si es té en compte que aquest cap de setmana les previsions metereològiques apunten cap a dies assolellats i força calorosos. És necessari endur-se alguna beguda.

Que l'esforç sigui progressiu

Els experts alerten del risc de lesions després de gairebé dos mesos tancats a casa. Per això l’esforç ha de ser progressiu durant els propers dies. «No ens hem de tornar bojos, que la gent surti a gaudir de la natura i de l’esport», explica la ciclista Txell Figueras.

Mantenir les distàncies amb altres practicants

El Govern ha sigut clar: tot i les mesures d’alleugeriment la lluita contra la pandèmia no s’ha acabat i cal mantenir les mesures de seguretat de manera estricta. I fent esport, i desprenent partícules de suor, les distàncies respecte als altres practicants han de ser encara més grans: fent running, entre 4 i 5 metres, i en la pràctica del ciclisme, de 10 a 15.