Els caçadors denuncien que la nova llei s'ha aprovat sense consultar-los, elevant la quantia de totes les sancions, ja siguin lleus, greus o molt greus, fins a xifres que arriben als 120.000 ?. La Llei 5/2020, de 29 d'abril, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient va ser aprovada en el Parlament de Catalunya en ple estat d'alarma. El seu objectiu, com resa la pròpia llei, és «establir el conjunt de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic necessàries per a completar el règim jurídic dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l'exercici de 2020, i també té per objecte la creació i regulació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient»

La llei de caça de 1970, regulava els delictes i les faltes en matèria de caça. Però amb la nova normativa, els delictes i les faltes passen a ser infraccions administratives molt greus. Això comporta que les sancions que impliquen multipliquin els imports de les multes.

Tipus d'infraccions

Per exemple, es consideren infraccions lleus i poden ser multades fins amb 300 euros, accions com caçar sense portar damunt l'assegurança o la documentació, que el gos vagi sense controlar o que un menor usi armes a més de cent metres d'un tutor. També, no inscriure a un gos en el registre d'animals de companyia o no col·locar-li el microxip

Les menys greus, com caçar sense llicència o dur l'arma desenfundada i carregada, o inconplir l'ordre de vedes, poden comportar fins a 1.000 euros de multa.

Les infraccions greus poden ser sancionades fins amb 3.000 euros, i ho són, per exemple, no col·locar senyals indicadors d'àrea privada de caça (vedat) cada cent metres, comercialitzar peces de caça refrigerades o congelades sense respectar la normativa vigent i la reiteració en infraccions com no complir quotes.

Són infraccions molt greus, sancionades entre 3.000 i 120.000 euros, col·locar una parada de batuda en un camí, caçar en àrea de caça aliena (furtivisme), caçar en dies de boira i comercialitzar espècies de caça prohibides, com ara la becada. Dins d'aquestes multes, es sancionarà entre 3.000 i 9.000 euros no vacunar als gossos o tenir-los en instal·lacions inadequades, vendre gossos sense estar donats d'alta en el registre de nuclis zoològics, dur carregadors amb més bales de les permeses o l'ús il·legal de visor nocturn. El maltractament i sacrifici d'un gos o la cacera d'espècies en perill d'extinció poden comportar multes de fins a 45.000 euros.