El termini de presentació de sol·licituds per als ajuts de 500 euros que destinarà l'Ajuntament d'Olot a empreses i autònoms afectats per la crisi de la covid-19 s'obrirà aquest dimecres.

Els ajuts són compatibles amb altres subvencions i es concediran per ordre de presentació. Com ja es va aprovar per ple, en total s'hi destinen 205.000 euros i es podran atendre 410 sol·licitants que és previst que es cobrin a mitjans de juny. L'ajut és per fer front a la despesa que s'ha hagut de seguir pagant malgrat el tancament del negoci, com ara els subministraments de llum, aigua, gas, lloguer, salaris i seguretat social, quotes de préstecs o impostos.

En un comunicat, el consistori recorda que per fer la sol·licitud cal tenir en compte que la tramitació consta de dos passos.

El primer, a partir de les 8 del matí de dimecres, caldrà omplir el formulari de la sol·licitud que es troba al web municipal. Una vegada omplert el document, a cada sol·licitud se li atorgarà un número per ordre de presentació. Aquest número, que es rebrà per correu electrònic, assignarà l'ordre pel qual es tramitarà l'ajut i iniciarà l'horari recomanat per presentar la documentació.

El segon pas, que es podrà començar a fer a través del web municipal a partir de l'endemà dijous a les 8 del matí, serà presentar la documentació requerida. Caldrà indicar el número de presentació de la sol·licitud i també caldrà identificar-se digitalment. Per això s'haurà de disposar de certificat digital o obtenir IDCat Mòbil en el moment del tràmit.

Es recomana fer els tràmits per via telemàtica, però per a qui tingui dificultats es podrà fer via presencial i telefònica.