L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha finalitzat les obres de construcció del nou desguàs del rec del Molí, a la mota del Ter a Torroella de Montgrí. Es tracta del lloc més afectat durant el temporal Gloria, ja que va desaparèixer la canonada de desguàs del rec. Els treballs van començar el mes de febrer de forma urgent i han suposat una inversió de 540.000 euros.

A més de minimitzar el risc d'inundació d'Ullà i del nucli urbà de Torroella de Montgrí, l'actuació ha millorat les condicions hidràuliques de la sortida del rec del Molí. Aquest té una conca d'uns 11 quilòmetres quadrats i drena tota la plana d'Ullà. En cas de desbordament del riu Ter, el rec és el punt per on es buida tota la acumulació de la plana.

L'ACA ha invertit més de 540.000 euros en aquest projecte i en la resta de reparacions de la mota. A més de minimitzar el risc d'inundació d'Ullà i del nucli urbà de Torroella de Montgrí, l'actuació ha millorat les condicions hidràuliques de la sortida del rec del Molí. Aquest rec té una conca d'aproximadament 11 quilòmetres quadrats i drena tota la plana d'Ullà. En cas de desbordament del riu Ter, el rec és el lloc per on es buida tota la acumulació de la plana.

En els darrers dies també ha finalitzat la reparació dels esvorancs que hi havia a la mota a l'alçada del pas Pilla i també en altres punts propers a Torroella. L'actuació quedarà del tot enllestida aquesta mateixa setmana.