La Policia Nacional ha comissat més de 1.600 productes falsificats de luxe en dos comerços de Lloret i l'Estartit.

El cos policial també ha detingut les dues persones que regenten les botigues. El frau a les marques perjudicades podria superar els 330.000 euros.

La investigació va començar arran de la denúncia presentada pel representant legal de diverses conegudes firmes comercials, en la qual posaven en coneixement de les autoritats l'existència de dues botigues on s'estarien venent articles seus, vulnerant els drets de propietat industrial amb el consegüent perjudici econòmic.

Aquests establiments es trobaven a Lloret i l'Estartit. Concretament en carrers cèntrics i transitats de zones turístiques. L'operatiu de Lloret hi van portar a terme el dispositiu el dia 4 i al del Baix Empordà, el dia 10.

S'exposaven a el públic per a la venda, gran quantitat de productes falsificats com ara samarretes, gorres, pantalons i complements de conegudes marques de luxe.

Aquests productes, molts d'ells considerats complements de moda de luxe en cas de ser originals tindrien un valor de mercat que superaria els 330.000 euros. Això suposaria per tant, informa el CNP un greu perjudici econòmic i d'imatge que provocarien sobre les marques.

Logotips de les marques

Com a resultat de les actuacions practicades, el CNP ha detingut dues persones com a presumptes autores d'un delicte contra la propietat industrial.

D'altra banda han intervingut més de 1.600 productes falsificats. La major part són roba, complements i logotips de conegudes marques preparats per ser afegits a productes d'imitació.

La investigació ha estat portada per agents de la Policia Nacional de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona, així com de les comissaries de Lloret de Mar i Figueres.

Pressió a les falsificacions

Fa pocs dies, la Guàrdia Civil també va fer un comís de productes falsificats al barri de Els Límits de la Jonquera. Aquí van comissar 2.230 articles falsificats valorats en 393.000 euros