La Policia Nacional d'estrangeria ahir al matí, a Olot, va detenir cinc persones pel fet d'estar en situació d'irregularitat a l'Estat espanyol. Els detinguts, quatre homes i una dona, van ser traslladats a Girona i els iniciaran un expedient d'expulsió.

Les detencions van tenir lloc en el decurs d'un operatiu d'identificacions per ocupació irregular d'immobles fet pels Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal. L'operatiu va començar a les 11 del matí als blocs de pisos amb ocupacions situats a la carretera de les Tries.

En el decurs de les identificacions els agents van detectar un nombre anormal de persones d'origen estranger i van sol·licitar la presència de la Policia Nacional. Els agents de la Policia Nacional van efectuar nou identificacions i van trobar que cinc homes i una dona estaven en situació il·legal. Sobre la base de la Llei d'Estrangeria, van detenir les persones en situació irregular.

L'operatiu va acabar a les 13.40 hores i hi van participar dues dotacions dels Mossos d'Esquadra i d'altres de la Policia Municipal.

Queixes veïnals

Les cinc detencions van tenir lloc en un dels blocs de pisos que ha estat definit per l'Ajuntament com un dels més conflictius de la ciutat. Es tracta d'un bloc que ha provocat moltes queixes dels veïns.

El bloc està ocupat en part per gent que havia ocupat uns habitatges que fa uns anys van ser ensorrats per l'Ajuntament al barri de Sant Miquel.

En els últims temps, en un dels pisos va tenir lloc un robatori amb pistola i ganivets a una persona. Un temps abans la policia va haver de reduir-hi un noi amb una malaltia mental que llençava coses per la finestra i va amenaçar una dona.

L'Ajuntament

L'alcalde d'Olot, Josep Berga, fa poc va anunciar que l'Ajuntament perseguirà les ocupacions il·legals, sobretot les que comportin malestar veïnal.