Acompanyant les intenses pluges i el cel ennuvolat es va registrar un notable descens dels termòmetres que ha obligat a treure la màniga llarga dels armaris. Fins a més de deu graus ha baixat en moltes poblacions. A Roses la temperatura màxima va passar de 31 graus a 20,9 graus.

El descens es va començar a notar més ahir al matí. Segons el Meteocat, en general la temperatura va baixar entre 7 i 11ºC. Excepte en algun punt del litoral.

A Torroella de Montgrí la temperatura ahir a la tarda era de 17,7 graus -la mínima va ser de 15 i la màxima de 25. La jornada anterior, en aquesta població, la màxima va ser de 29,9 i la mínima de 17,9. A Cassà de la Selva la màxima va ser de 22,3, quan el dia abans la màxima va ser de 30 graus i la mitjana, de 23. Molló registrava una mitjana de 15,9 graus divendres i ahir va ser de 9,9 graus, un descens de sis graus.

A Sant Pau de Segúries la mitjana va ser de 13,6 graus, tot i baixar fins als 11 i el divendres de 18 graus. Al litoral de la zona nord les temperatures eren lleugerament superiors sobre els 20 graus a punts com Roses o Portbou. El primer va arribar divendres als 31 graus però amb una mínima de 17,4. A Portbou la mitjana va ser de 24 graus. Ahir va baixar fins als 14,9 de mínima i la màxima no va superar els 20 graus.

La baixada moderada respecte al dia anterior va ser en alguns punts de Catalunya molt acusada, amb canvis de més de sis graus, segons el Meteocat, a moltes poblacions, per exemple del Baix Empordà. Les temperatures en el conjunt de Catalunya es van apropar als 30 graus únicament al Baix Ebre o el Segrià. A la resta del país, en pocs punts van superar els 20 graus.

Per avui s'espera que els termòmetres continuïn baixant i ja ho han fet durant aquesta matinada. Els termòmetres podrien tocar fons. S'espera mestral i tramuntana als dos extrems del país. La cota de neu va baixar ahir al voltant dels 2.300 metres.

Previsió de pluges i vent

S'espera mestral i tramuntana als dos extrems del territori. La tramuntana bufarà amb cops forts o molt forts. L'entrada de vent del nord comportarà una situació marítima complicada, sobretot a la Costa Brava. Maror o forta maror. Amb onades que podrien superar els dos metres d'altura, indica el Meteocat.

Segons el Meteocat, tot i que la massa d'aire ha canviat en superfície, en altura encara ha d'arribar el nucli de la pertorbació, amb aire fred associat, que serà un dels factors que ajudaran a reactivar els ruixats i algunes tempestes durant la jornada d'avui.