L'Ajuntament de Canet d'Adri ha rebut una partida de 34.766 euros de subvenció de la Diputació de Girona per fer front als danys soferts al municipi durant el temporal Gloria. Es tracta de la primera ajuda que rep el consistori relacionades amb el temporal, tot i que també està pendent d'ajudes que ha demanat al Govern català i central. La subvenció de l'ens provincial també inclou partides per fer arribar aigua potable al veïnat de La Seca i millores en l'enllumenat.

El temporal Gloria va malmetre diversos camins urbans i rurals malmenats per la pluja que es podran adequar. El consistori, a més, recuperarà la inversió de la reparació del pont que va al nucli de Montcal, que també va patir danys. Els camins urbans i les cunetes van rebre gran part dels efectes del temporal, però l'augment del cabal de la riera també va afectar les lleres de la riera. Això, però, és competència de l'Agència Catalana de l'Aigua, que té pendent fer-ne la neteja.

Aquesta és una de les partides que la Diputació ha atorgat al municipi d'una subvenció que té una quantia total de més de 145.545 euros. D'aquests, 43.773 euros es destinaran a adequar el pavelló municipal, que va perdre la teulada en un fort episodi de vent el març passat, i que l'ajuntament va reparar a través de la companyia d'assegurances. Segons explica l'alcalde, Carles Espígol, a hores d'ara s'ha cobrat la meitat de la reparació, vora 80.000 euros, i estan a l'espera d'obtenir la resta de l'import per part de la companyia.

Obres de potabilització d'aigua

Una tercera partida de 30.000 euros es destinarà a fer arribar aigua potable pel veïnat de la Seca, ja que tot i que fins ara els veïns s'han abastit a través de pous, els últims anys s'ha reduït el volum d'aigua que hi circula, tal com constata el projecte tècnic de l'obra. L'objectiu és dur l'aigua potable al veïnat des del nucli urbà a través d'una canonada, i la instal·lació anirà a càrrec de l'empresa Assa Hidràulica i Electricitat S.L i tindrà un import total de 48.158 euros.

L'obra es va adjudicar divendres passat per decret d'alcaldia, i la licitació va tenir un total de nou candidats. El contracte es formalitzarà en quinze dies un cop finalitzat el període d'exposició pública i al·legacions.