Dues agents de la Policia Municipal de Ripoll. Al voltant de les dues de la tarda, les agents caminaven pel carrer Progrés. Es tracta d'un dels eixos viaris de Ripoll que passa per davant de l'estació del tren.

Les dues agents van veure com un turisme feia tombs i maniobres estranyes. Van fer senyals al conductor que s'aturés i el cotxe va quedar parat. Les agents es van acostar al vehicle i van veure que el conductor estava en situació de patir una aturada cardíaca.

De seguida, van acostar el cotxe patrulla i amb el desfibril·lador extern automàtic (DEA) van aplicar descàrregues al malalt. Alhora, van avisar el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). Al cap de poc van arribar un metge i una ambulància medicalitzada del SEM. Quan l'equip del SEM va atendre el malalt, es va trobar que les dues agents havien aconseguit reanimar-lo. Això no obstant, van decidir que s'havia d'evacuar immediatament.

Quan van saber que l'aparell aterraria al camp antic de Castelladral, van carregat el malalt a l'ambulància medicalitzada i el van estacionar al lloc més proper a l'helicòpter. Amb una llitera i entre els presents, van introduir l'aparell dins de l'helicòpter. A les 15.50 hores es va elevar i va dur el malalt a l'hospital Josep Trueta de Girona.

El conductor era un home que travessava Ripoll però no era de la localitat. Les dues agents tindran algun tipus de reconeixement públic.

Les policies locals catalanes, des que van ser equipades amb desfibril·ladors externs, han salvat vides de ciclistes que havien patit caigudes, esportistes, vianants i conductors.