08 de octubre de 2020
08.10.2020
Diari de Girona

La Intersindical porta Educació a Inspecció del Treball per la covid-19

Denuncien que el Departament no ha fet un pla de prevenció per les oposicions a professor

07.10.2020 | 23:58
La Intersindical porta Educació a Inspecció del Treball per la covid-19

La Intersindical-CSC ha presentat una denúncia davant la Inspecció de Treball per «la manca» d'un pla de prevenció contra la covid-19 en les oposicions a docent. El sindicat va sol·licitar a Educació al juliol que elaborés un pla de prevenció per a les oposicions i ho va reiterar al setembre. Ha criticat que això no s'ha fet i per això ha decidit interposar la denúncia.

El sindicat no demana l'aturada del procés, que té lloc aquesta tardor, com a mesures cautelars perquè anular-lo a la meitat «perjudicaria als opositors» però sí ha denunciat que la situació «posa en risc» els participants i crea possibles greuges comparatius entre opositors.

La Intersindical ha reconegut que s'han publicat unes instruccions però ha assegurat que no han estat presentades i debatudes amb la part social ni compten amb l'aprovació del Departament de Salut ni del Procicat. El 3 de setembre el sindicat va demanar a Educació que si no podia elaborar el pla de prevenció per a la data prevista de les oposicions, es retardés fins que estigués a punt i avalat per Salut.

Ja llavors van alertar que si no s'actuava així presentarien una denuncia. Finalment, la Intersindical-CSC ha presentat aquesta denúncia aquest dimecres. El sindicat ha argumentat que es va iniciar el procés selectiu en plena pandèmia «sense haver-hi un pla de prevenció i sense haver obtingut el vistiplau de Salut o del Procicat». Ha afegit que la decisió de prendre mesures queda en mans de la comissió de selecció i això «dona lloca a l'arbitrarietat i a greuges comparatius entre els aspirants».

A més, han afirmat que falta informació sobre com actuar en cas de confinaments. D'altra banda, han apuntat les «mancances» en la neteja i desinfecció i en la provisió de mascaretes adequades. Per tot això, el sindicat ha considerat que Educació incompleix diversos articles de la llei de prevenció de riscos laborals.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit