El mas Sobeies i l'església de Sant Andreu de Socarrats, al costat del mas, seran l'únic escenari de la Bianyal 2020, programada pel 10 i 11 d'octubre. El mas Sobeies és propietat de l'Ajuntament de la Bianya per motiu d'una donació. Es tracta d'un itinerari cultural organitzat per l'Ajuntament de la Vall de Bianya i l'Associació Binari que focalitza el seu interès en una mostra d'intervencions artístiques. En anys anteriors, repartien les intervencions en un itinerari circular per llocs d'interès patrimonial de la Vall de Bianya.

Aquest any, amb motiu de les circumstàncies derivades de la pandèmia, les intervencions estan programades a l'era del mas Sobeies, al costat de l'església de Sant Andreu de Socarrats.

En l'acte de presentació de la Bianyal 2020, el comissari, David Santaeulària va explicar: «A més de facilitar els aspectes logístics i de seguretat, el mas proporcina una nova ocasió per donar a conèixer un important casal històric, en el qual set artistes han acomodat les seves intervencions sobre la base de relacionar-les amb el passat, l'arquitectura i l'ambientació de l'edifici».

Aquest any, totes les visites seran guiades i comptaran amb explicacions sobre les instal·lacions artístiques, a càrrec dels autors. A més, explicaran la història dels habitants de Sobeies i la seva relació amb la Vall de Bianya i més en concret amb la parròquia i antic municipi de Sant Andreu de Socarrats.

Les visites d'aquesta edició de ela Bianyal són gratuïtes, però és absolutament imprescindible fer la inscripció per poder accedir-hi. La durada prevista per cada sessió serà d'una hora i mitja.

El lloc de trobada serà el mas Sobeies, on hi haurà un aparcament habilitat per a l'ocasió. És imprescindible l'ús de mascareta durant la visita.

Ateses les característiques dels elements patrimonials, la visita no és accessible a persones amb mobilitat reduïda. Els horaris dels itineraris són el dissabte 10 d'octubre, a les 10.30 h, a les 12 i a les 16 h, i el diumenge 11 d'octubre, a les 10.30 h i a les 12 h.