L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, reclama que la posada en marxa de la nova comissaria dels Mossos d'Esquadra a la Jonquera no «nomini» la plantilla de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) de Figueres. L'alcaldessa es va reunir ahir amb el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i amb representants del Departament i del cos de Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana per abordar els problemes de seguretat que pateix la ciutat.

Segons Lladó, a la reunió el conseller va concretar que a la Regió Policial de Girona arribaran entre 200 i 250 Mossos.

El conseller va prometre un «increment d'efectius» amb la nova promoció de Mossos, tot i que no va precisar la xifra: «Hi ha 750 agents que s'han de distribuir a Catalunya i el nord de Girona se'n veurà beneficiat».

«Tinc una radiografia molt clara, tenim detectats els problemes i treballarem per aconseguir que Figueres sigui més segura», va apuntar el conseller. Això es farà, va remarcar, sobre la base de posar el focus en la coordinació entre administracions i entre cossos policials però, també, amb més Mossos.

Sàmper va recordar que l'incecrement d'agents a tot Catalunya beneficiarà les comarques gironines i també l'Alt Empordà.

A més, l'alcaldessa també situa la posada en marxa de la nova comissaria de la Jonquera -amb una dotació prevista de 60 agents. Tot i això, també ha reclamat que això no es tradueixi en «minar» la plantilla de l'ABP de Figueres.

L'alcaldessa ha valorat que si la nova comissaria de la Jonquera representa reduir els efectius que hi ha a Figueres, l'esforç no haurà servit per res.

La intenció és que l'esperat increment d'efectius provocat per la nova promoció de Mossos permeti cobrir bé tant la Jonquera com Figueres.