El Banc dels Aliments de Girona fa una crida a participar i a fer de voluntari al Gran Recapte d'aquest 2020, que enguany es farà entre el 16 i 21 de novembre, en coordinació amb tots els Bancs d'Aliments de Catalunya i l'Estat, i que per primera vegada comptarà amb un sistema de donacions diferent. Aquest cop, per seguretat sanitària, per les donacions no es dipositaran productes a les banyeres dels accessos dels supermercats, mercats i botigues de proximitat, sinó que es faran mitjançant la compra de tiquets a caixa o amb donacions a la web.

En aquesta edició, durant els últims dos dies del Gran Recapte (20 i 21 de novembre), els voluntaris informaran els clients de com és la nova manera de donar i, a diferència dels altres anys, el Banc avisa que ja no es necessitaran mans al magatzem per classificar els productes. Tot i això, a Girona l'entitat ja està buscant voluntaris. Si s'hi vol participar, demanen que se'ls contacti a través de la seva web a bancdelsalimentsgirona.org o pel telèfon 972223463.

Evitar aglomeracions

Per tal d'evitar aglomeracions, el Banc d'Aliments ha ampliat les dates i aquestes seran, doncs, del 16 al 21 de novembre, de dilluns a dissabte. Als supermercats es podran fer donacions quan es vagi a pagar la resta de la compra a la caixa, mentre que en alguns mercats i botigues de proximitat es podran comprar tiquets per valor de tres euros. A més a més, fins al 16 de desembre es podran fer transferències en línia per «Bizum» (al número 33596), per la pàgina web del banc d'aliments de Girona o a la comuna dels quatre bancs catalans ( granrecapteonline.com). Com cada any, el Banc assegura que els fons de tota recaptació de la campanya aniran íntegrament destinats a la compra dels aliments més necessaris.

«Aquesta gran iniciativa solidària és més necessària que mai perquè la pandèmia ens ha desbordat», ha indicat el president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez. Si al gener l'entitat gironina atenia 31.500 persones a través de 84 entitats socials, actualment són 41.270 les persones que reben aliments a través de les 88 entitats que s'atenen des del Banc de Girona.

Segons informen, la demanda ha crescut un 31% a la província arran de la pandèmia, amb gairebé 10.000 beneficiaris més. Cada persona atesa rep de mitjana set quilos d'aliments al mes, una quantitat que, segons Gómez, és «molt per sota del que s'estima necessari».