Creu Roja Joventut busca joguines per a més de 2.800 nens i nenes vulnerables a comarques gironines. L'entitat organitza la 28a edició de la campanya «Els seus drets en joc!», en què participaran més de 130 persones voluntàries per tal d'arribar a més de 200 municipis. Creu Roja fa una crida a la ciutadania perquè doni joguines noves -tenint en compte que els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies- que siguin no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

Aquest any, l'acció s'emmarca en un context de pandèmia mundial a causa de la covid-19on les vulnerabilitats de moltes famílies s'han fet encara més evidents, assegura l'entitat. A més, la pandèmia dificulta també la recollida de joguines noves i també s'acceptaran donatius econòmics. La campanya va començar ahir i s'allargarà fins al 21 de desembre.

Davant la dificultat logística de la recollida de les joguines donades, Creu Roja Joventut demana la col·laboració també d'empreses, comerços i entitats perquè hi donin suport, ja sigui a través de donacions de joguines o amb la cessió d'espais. Més enllà de la recollida i repartiment de joguines, la campanya vol reivindicar el dret dels infants a jugar i el valor educatiu del joc, emmarcant-se en el projecte de la Joguina Educativa que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l'any.