El Departament d'Educació destinarà 750.000 d'euros a la promoció escolar i sociolaboral de l'alumnat gitano a l'actual curs escolar 2020-21. La dotació s'emmarca en el «Pla de millora de les oportunitats educatives», destinat a reforçar els centres de màxima complexitat amb recursos per compensar les desigualtats educatives a causa de la covid-19.

En el passat curs 2019-20, les actuacions sobre l'alumnat gitano es van dur a terme a 10 zones, on es va intervenir en un total de 98 centres educatius (entre ells, set escoles de Girona). El nombre d'alumnes gitanos atesos el curs passat va ser de 1.510, dels quals 957 cursaven d'infantil i primària, i 553 eren de secundària i postobligatòria.

Amb l'ampliació en aquest curs escolar s'arribarà a 9 zones més i a 47 centres més, que estan situats a Gavà, Sant Boi, Montcada i Reixac, Sabadell, Reus, Tarragona, Igualada i comarca, Maçanet de la Selva, i Canovelles. El programa pivota sobre la figura del promotor escolar, que és un professional membre del poble gitano, de manera que coneix els elements que formen part de la identitat del col·lectiu i és conscient de la diversitat d'expectatives de les famílies davant l'escolarització, segons van explicar ahir des de la conselleria d'Educació.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus