29 de novembre de 2020
29.11.2020
Diari de Girona

El Pla de l'Estany aprova el pla LGBTI comarcal per defensar els drets del col·lectiu

28.11.2020 | 23:47
El Pla de l'Estany aprova el pla LGBTI comarcal per defensar els drets del col·lectiu

El ple del Consell Comarcal del Pla de l'Estany d'aquest passat dimecres va aprovar per unanimitat el «Pla LGBTI del Pla de l'Estany 2021-2025», que vol garantir els drets d'aquest col·lectiu a la comarca i fer front a les situacions de discriminació que pateix.

Els objectius generals definits en aquest pla són recomanar, articular i coordinar accions que fomentin la cohesió social amb la plena integració i acceptació de les persones LGBTI; sensibilitzar les diferents àrees municipals perquè s'incorpori la perspectiva LGBTI a l'estructura municipal i comptar amb la participació del col·lectiu en el desenvolupament de la llei catalana a la comarca.

El pla conté aquests objectius generals a treballar en els pròxims anys per garantir els drets de les persones LGBTI i fer front a les situacions de discriminació que pateixen. Els objectius es concretaran anualment en el Pla d'Acció que prioritzarà les actuacions que es considerin més rellevants i necessàries. L'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, mitjançant el Servei d'Atenció Integral (SAI) a les persones LGBTI del Pla de l'Estany, s'encarrega d'impulsar el Pla i la Comissió LGBTI del Pla de l'Estany, formada per representants tècnics i polítics de l'administració pública de la comarca, i serà el que vetllarà pel seu compliment, seguiment i avaluació de la seva execució.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook