El ple del Consell Comarcal del Pla de l'Estany d'aquest passat dimecres va aprovar per unanimitat el «Pla LGBTI del Pla de l'Estany 2021-2025», que vol garantir els drets d'aquest col·lectiu a la comarca i fer front a les situacions de discriminació que pateix.

Els objectius generals definits en aquest pla són recomanar, articular i coordinar accions que fomentin la cohesió social amb la plena integració i acceptació de les persones LGBTI; sensibilitzar les diferents àrees municipals perquè s'incorpori la perspectiva LGBTI a l'estructura municipal i comptar amb la participació del col·lectiu en el desenvolupament de la llei catalana a la comarca.

El pla conté aquests objectius generals a treballar en els pròxims anys per garantir els drets de les persones LGBTI i fer front a les situacions de discriminació que pateixen. Els objectius es concretaran anualment en el Pla d'Acció que prioritzarà les actuacions que es considerin més rellevants i necessàries. L'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, mitjançant el Servei d'Atenció Integral (SAI) a les persones LGBTI del Pla de l'Estany, s'encarrega d'impulsar el Pla i la Comissió LGBTI del Pla de l'Estany, formada per representants tècnics i polítics de l'administració pública de la comarca, i serà el que vetllarà pel seu compliment, seguiment i avaluació de la seva execució.