L'Ajuntament d'Olot ha anunciat aquest dilluns que mantindran el mercat de Nadal previst per aquest cap de setmana llarg, tot i que l'adaptaran a les restriccions sanitàries. Hi haurà controls d'aforament als accessos i tan sols hi entrarà un 30% de tota la gent que hi podria haver en els espais. També hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic, punts d'entrada i de sortida diferenciats i una senyalització indicant el sentit de la visita al mercat per evitar creuament de gent. Aquest any, el mercat de Nadal comptarà amb quatre espais diferenciats i les parades obriran el dissabte 5 i tancaran el dimarts 8 de desembre al vespre.

Amb l'arribada del pont de la Constitució la ciutat d'Olot es vestirà de Nadal amb el tradicional mercat amb casetes de fusta. Aquest any es farà del dissabte 5 al dimarts 8 de desembre i comptarà amb quatre espais diferenciats.

Per una banda, hi haurà el Nadal KM0, que es farà a la plaça Major i la gent hi trobarà disset casetes amb productes artesanals fets per productors de la Garrotxa. Es tracta del mercat més consolidat de la ciutat per aquestes festes. A la plaça d'Esteve Ferrer hi haurà el mercat de pessebristes amb sis parades. En aquest espai la gent podrà veure i comprar totes les figures del pessebre fetes de forma artesanal.

Per altra banda, la plaça de la Pia Almoina i el carrer d'Alfons V aglutinaran les casetes amb objectes per decorar la casa durant les festes. Hi haurà deu parades amb tions, arbres de Nadal, pessebres i tot tipus de decoració. Per últim, el mercat d'artesania se situarà al recinte del Firal amb 24 parades de productes diversos: hi haurà pa, embotit, coques, roba i complement, entre d'altres objectes.

A més, el dilluns es traslladarà el mercat setmanal d'alimentació, roba i complements al Firalet, la plaça de Balmes i els carrers adjacents. Amb això es vol donar continuïtat al mercat de Nadal de la ciutat i aconseguir que la gent pugui passejar pels diversos espais.

El mercat de Nadal d'Olot arrencarà amb un doble concert del Pot Petit aquest dissabte 5 al Teatre Principal d'Olot. El primer passi serà a les onze del matí i el segon a les sis de la tarda. En el cas del concert de les onze, les entrades es posaran a la venda a partir del dimarts 1 de desembre a les deu del matí. En el segon, les entrades ja estan exhaurides.