L'Institut d'Assistència Sanitària va informar ahir que el brot que afecta una planta d'hospitalització del Santa Caterina es manté sota control, amb vint pacients afectats i catorze treballadors amb infecció activa, els mateixos que divendres. Tant el Servei de Prevenció de l'IAS, pel que fa als treballadors, com el cos assistencial, pel que fa als pacients, estan fent un seguiment acurat de les persones infectades amb els cribratges i controls corresponents, d'acord amb les directrius del Departament de Salut i protocols propis. Preventivament, i fins a nou avís, s'han restringit les visites. Només es permet un acompanyant en els casos de final de vida, persones amb targeta TSI Cuida'm parteres i menors. Aquest acompanyant ha de ser sempre la mateixa persona. El brot es va detectar fa dues setmanes i tots els pacients i professionals infectats són asimptomàtics o tenen simptomatologia lleu.

Quant a la situació general de l'hospital Santa Caterina, hi ha 62 pacients amb coronavirus, catorze dels quals estan a l'UCI. També hi ha 23 professionals positius (20 de l'atenció especialitzada, 2 de salut mental i 1 de suport a l'activitat).

Situació als altres hospitals

D'altra banda, ahir al Trueta hi havia 75 pacients ingressats a planta i 28 a les UCIs.

Seguidament, a l'hospital de Blanes, respecte a l'últim recompte es van registrar quatre ingressos i cinc altes, de les quals dues són persones que ja s'han negativizat però continuen ingressades al centre. Ahir hi havia dotze persones ingressades. Tenint en compte tots els centres de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, el nombre de professionals positius i en aïllament és de vuit persones i n'hi ha dues de confinades per contacte estret amb un positiu.

Finalment, a l'hospital de Figueres ahir hi havia 29 pacients ingressats, setze menys que dilluns de la setmana passada. A la Fundació Salut Empordà hi ha catorze professionals positius.