El ple d'aquest mes de febrer de l'Ajuntament d'Olot va aprovar la modificació de Pla estratègic de Subvencions per a l'exercici 2021 i la posada en marxa d'una nova línia d'ajuts. La nova convocatòria -que es preveu que es pugui obrir el proper mes- es dirigeix al sector turístic, marxants del mercat setmanal i als taxistes. La modificació del Pla estratègic de subvencions va aprovar-se amb els vots a favor de l'equip de govern de JuntsxCat, amb el suport d'ERC i la CUP i amb l'abstenció del grup municipal del PSC.

Aquest pla implementa noves accions socials que, segons el consistori, fins al moment han suposat una ampliació dels ajuts d'urgència social sobretot per donar resposta a les necessitats d'alimentació i habitatge. Al Pla de Reactivació Econòmica i el d'Acció Social també s'hi inclou un Pla d'inversions, a diferents punts de la ciutat, que injectin recursos a l'economia local i que generin accions transformadores.

Fins ara, l'Ajuntament d'Olot ha destinat més de 2 milions d'euros per cobrir les necessitats socials i econòmiques de les veïnes i veïns i s'ha executat més del 60% de les accions del Pla de Reactivació Econòmica i d'Ocupació d'Olot i la Garrotxa. Alhora s'han invertit més de 425.500 euros en subvencions directes que s'han anat succeint al llarg del 2020, donant suport a un total de 603 activitats, que havien estat afectades per la pandèmia.