05 de abril de 2021
05.04.2021
Diari de Girona

Denunciat per fer nou abocaments de fibrociment en boscos gironins

L'acusat pels fets és un veí de Palafrugell de 37 anys que s'oferia per retirar aquest material

04.04.2021 | 23:54
Un dels nou abocaments incontrolats.

Els Mossos d'Esquadra han denunciat un home de 37 anys veí de Palafrugell per haver fet fins a nou abocaments incontrolats de fibrociment en diferents zones de bosc de les comarques gironines. En concret, la policia ha descobert que el sospitós va deixar els residus en zones forestals de Caldes de Malavella, Llagostera i Forallac

Els fets es remunten a finals de l'any 2020, quan agents de la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d'Esquadra van trobar-se amb aquests abocaments, juntament amb un altre a dins del terme municipal de Caldes de Malavella que va ser localitzat per la Policia Local del municipi.

A més del fibrociment, en els abocaments detectats també s'hi va trobar altre material com diverses granotes de protecció d'un sol ús, discos de serra radial, guants, mascaretes, tubs, plàstics, runa, bombones de butà, fustes i restes de claus de fixació de les plaques de fibrociment utilitzats per desmuntar. Va ser aleshores quan els agents dels Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació, que va concloure amb la denúncia el passat 29 de març a aquest home de Palafrugell, que tenia una empresa de neteja i manteniment a través de la qual també anunciava que retirava plaques de fibrociment.

Quan la policia va haver fet les comprovacions va descobrir que el negoci no tenia cap projecte ni activitat per tractar correctament aquest material i, en canvi, el que feia eren abocaments incontrolats al medi natural.

Sense complir la normativa

A més, els Mossos també van certificar que els dos treballadors que l'home tenia per fer aquesta feina no estaven assegurats i els vestits d'autoprotecció que utilitzaven, i que també llançaven al bosc, no complien amb la normativa

De fet, els investigadors van comprovar que el transport del fibrociment sovint es feia amb furgonetes de lloguer sense cap mesura de protecció, supervisió, ni posterior desinfecció dels vehicles.

 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook