Les estacions d'esquí gestionades per estacions d'esquíFerrocarrils de la Generalitat durant aquesta temporada, segons les dades anunciades ahir pel conseller d'Empresa, Ramon Tremosa. En una visita a l'estació de Boí Taüll, Tremosa va fer una valoració «positiva» d'una temporada «complicada» i va destacar que els protocols covid que van implementar les estacions d'esquí han funcionat per mantenir l'activitat econòmica a les comarques de muntanya.

El conseller va elogiar les mesures, que va dir que han vingut per quedar-se, i va remarcar que combinar les restriccions amb activitat econòmica ha estat clau per mantenir «en vida» el sector, que genera més de 3.000 llocs de feina.

En concret, i segons va explicar Tremosa, l'ocupació a les estacions de FGC de Girona (Vall de Núria, Vallter 2000 i La Molina) ha estat del 30%, mentre que a les de Lleida ha estat del 50%. L'única estació gironina que romandrà oberta tot el mes d'abril -també l'única que no pertany a Ferrocarrils de la Generalitat- és Masella.

Permetre l'esport blanc escolar i que els grups d'escolars poguessin anar a esquiar, anant i tornant el mateix dia, ha permès a més de 5.000 escolars practicar aquest esport dins l'horari lectiu.

Tremosa va destacar que les mesures han funcionat i no s'ha detectat cap brot de covid-19 a les estacions d'esquí. Aquest fet ha confirmat, va dir, que practicar esport a l'aire lliure, amb totes les mesures de seguretat, era segur.

Segons va afirmar Tremosa, poder donar oxigen a les estacions d'esquí també ha suposat donar-lo a altres sectors directament vinculats amb el sector com l'hostaleria, la restauració, les empreses de lloguer de material o les escoles d'esquí.

El conseller ja va visitar l'estació d'esquí de Boí Taüll fa dos mesos, quan hi havia el confinament municipal. Ahir va comprovar com els ànims dels empresaris i el sector eren uns altres en haver pogut treballar tota aquesta Setmana Santa.