Els efectes de la suspensió d'AstraZeneca .

Concretament, a la Regió Sanitària de Girona Si es fa una anàlisi més detallada, des del 31 de març fins al 7 d'abril es van posar 30.046 primeres dosis i, des del 7 d'abril fins ahir Salut n'havia comptabilitzat 22.010.

Fa una setmana, la Comissió de Salut Pública va acordar ampliar fins als 69 anys la vacunació amb AstraZeneca, tot mantenint la recomanació de no administrar-la als menors de 60.

D'aquesta manera, s'ha seguit administrant el vaccí anglès al grup de 60 a 65 anys i s'ha passat al següent grup, el 5C, que inclou les persones entre 66 i 69 anys, segons l'estratègia pública de vacunació acordada per l'executiu estatal i les Comunitats Autònomes. Es tracta, segons va afirmar el Ministeri de Sanitat, de completar «quan abans millor» la vacunació de la població més vulnerable.

Paral·lelament, aquesta setmana també s'ha començat a vacunar el col·lectiu d'entre 70 i 79 anys amb Pfizer. Salut inocula el fàrmac en ordre descendent. Aquestes persones se citen a través d'un SMS (amb un enllaç a partir del qual es podrà concertar dia i hora) i se les punxa als centres d'atenció primària (CAP) i espais annexos

Salut preveu arribar a juny amb tots els majors de 70 anys vacunats. Quan aquests hagin sigut punxats, la mortalitat per Covid-19 baixarà un 75%, segons estimacions del Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos (Biocomsc) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus