05 de maig de 2021
05.05.2021
Diari de Girona

Detingut per robar 31 tapes de clavegueram al Pla de l'Estany

Els Mossos l'enxampen després de vendre-les en establiments de gestió de residus del Gironès

04.05.2021 | 23:25
Una de les tapes d'embornal recuperades

Els Mossos d'Esquadra de Banyoles han detingut un home per robar 31 tapes d'embornals de tres poblacions del Pla de l'Estany. L'individu i la seva parella van vendre les tapes, valorades en més de 1.400 euros, en establiments de gestió i recuperació de residus del Gironès.

L'arrestat és un veí de Porqueres de 30 anys, de nacionalitat espanyola, a qui s'acusa de ser el presumpte autor d'un delicte de furt. La seva parella també ha quedat denunciada perquè portaven a vendre aquestes tapes de ferro en els establiments especialitzats per treure'n benefici.

Els fets es van desencadenar a mitjans del mes d'abril quan els Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Banyoles van tenir coneixement, a través de les denúncies dels ajuntaments del Pla de l'Estany afectats, que s'havien furtat 31 tapes de clavegueram. Concretament, havien sostret 23 peces a Banyoles, sis a Fontcoberta i dues a Palol de Revardit, valorades en 1.427 euros.

Gràcies a la col·laboració ciutadana i a les investigacions d'aquesta comissaria, els agents van saber que una parella havia venut, en diverses ocasions durant els mesos de febrer, març i abril, material d'alumini, llautó, ferralla i cablejat de coure en diversos establiments de gestió i recuperació de residus de les poblacions de Sant Julià de Ramis i de Sarrià de Ter. Entre aquest material es trobaven les tapes d'embornal que constaven com a sostretes. El passat divendres, 30 d'abril, els Mossos van detenir l'autor de les sostraccions, i van denunciar la seva parella pels mateixos fets.

Els lladres, per obtenir un benefici econòmic, portaven a vendre aquestes tapes de ferro en aquests establiments especialitzats, segons informa la policia. El detingut, a qui no li consten antecedents, va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui citat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook