La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va reconèixer ahir que «està costant» que baixin els ingressos a les UCI però que confia que ho faran «aviat». En una entrevista a l’ARA, explica que Salut preveia que la corba de crítics començaria a baixar de forma clara però que la realitat és que s’està encara en una fase d’«estabilització» i la corba evoluciona amb forma de dents de serra. La secretària va apuntar que el comportament de la corba és el reflex de la «discordança» entre el que es viu en un centre sanitari i el que es viu al carrer.

Pel que fa a la vacunació, Salut ofereix actualment 200.000 cites a partir dels 12 anys. Cabezas va dir que qui vulgui cita ara en trobarà a «qualsevol punt» i va fer una crida a no demorar-ho. Reconeix que hi pot haver un «repunt» a partir de finals d’agost però va insistir que el millor moment és ara.

67 pacients a l’UCI

La regió sanitària de Girona va tornar a experimentar ahir una crescuda del nombre de pacients crítics a l’UCI, segons les darreres dades publicades pel departament de Salut. Actualment n’hi ha 67, 2 més que en el balanç anterior, quan també havien crescut en 2. En canvi, les hospitalitzacions en planta van tornar a baixar en 39, per situar-se en 169, després d’haver crescut més d’un 25% el dia anterior.

Alhora, la regió sanitària va registrar també una nova víctima mortal de la pandèmia, que sumada a les anteriors deixa un total acumulat de 2.174 persones. També es van declarar 278 nous casos, un 10,6% menys que el dia anterior.

El risc de rebrot continua a la baixa, i ahir va disminuir 18 punts fins a situar-se en 363, mentre que la velocitat de propagació continua estancada en 0,76.

Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus