El Milestone Project, Festival d’Art Urbà Contemporani, que s’està celebrant a Ripoll, s’allargarà una setmana més per completar el procés creatiu de l’italià Axel Void al barri de Fuensanta. És el primer cop que el festival es fa a la capital ripollesa en comptes de Girona, on es va fer durant vuit edicions. Xevi Masó, un dels seus directors, va fer ahir un balanç molt positiu de l’experiència i, sense voler trencar el secretisme de l’obra de Void, diu que «estan expectants», tant com les figures que ja es poden veure en la primera paret de l’edifici on treballa. L’altre artista convidat és Millo, que ja ha acabat la seva obra d’estil més «naïf». Està protagonitzat per una noia amb un vestit vermell en una façana de la carretera de Barcelona.

«Digues-li a l’artista que m’encanta». Així li expressava un veí des d’una balcó a un dels directors del Milestone Project de Ripoll, Xevi Masó, que aquest divendres va voler veure el projecte en viu. L’obra, que encara no està acabada, inclou dues parets laterals de dos edificis del barri de Fuensanta que estan de costat i just a tocar de la via de tren. Falta una setmana perquè Axel Void l’enllesteixi i de moment només es pot veure un dels dos murals. Té un fons vermell i hi ha dibuixat moltes persones mirant cap a una mateixa direcció. Miren cap a l’edifici on hi ha previst el segon mural i des de l’organització no aporten més dades per mantenir el suspens.

El festival, que va començar el 16 d’octubre amb l’obra de l’artista italià Millo, havia de concloure el 29 de setembre. El seu codirector, però, admetia ahir que és un procés «viu», on els projectes neixen i creixen allà mateix, i això vol dir que a vegades poden allargar-se